اولین آزمون جامع زبان فارسی دانشگاه تربیت مدرس در سال 99 برگزار شد.

 

آزمون جامع زبان فارسی در روزهای شنبه 9 و پنج‏شنبه و جمعه 14 و 15 اسفند ماه سال جاری با حضور 32 فارسی‏‌آموز از کشورهای عراق، ایتالیا و یمن و داوطلبان تحصیل در دانشگاه‏‌های تربیت مدرس‏،علم و صنعت و دانشگاه سمنان در مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد. جناب آقای دکتر سعید بزرگ بیگدلی، رئیس مرکز آموزش زبان فارسی و جناب آقای دکتر ناصر نیکوبخت رئیس مرکز تحقیقات زبان فارسی دانشگاه تربیت مدرس، با حضور در مرکز آموزش زبان فارسی، از روند برگزاری آزمون بازدید کردند.

تألیف، اصلاح و نهایی‌‏سازی محتوای آزمون در دو نسخه متفاوت با همکاری مرکز تحقیقات زبان و ادبیات فارسی، تولید فایل‌‏های صوتی، استانداردسازی محتوای آزمون، ثبت‌‏نام، همکاری و هماهنگی‏‌های متعدد برای برگزاری مطلوب آزمون غیرحضوری با دفتر آموزش‌‏های آزاد، و در نهایت برگزاری آزمون از جمله فعالیت‏‌های چندماهه‏‌ای است که با همکاری مطلوب بخش‏‌های مختلف دانشگاه برای برگزاری این آزمون صورت گرفته است.

این آزمون به صورت حضوری و غیرحضوری در دو مرحله جداگانه برگزار شد. مرحله اول به ترتیب شامل بخش‌های شنیدن (30 سؤال)، دستور زبان (30 سؤال)، واژگان و خواندن (هر یک 20 سؤال) است. بخش دوم به ترتیب شامل بخش نوشتن (2 بخش) و صحبت کردن ( 3 بخش) بود. مهم‏ترین اهداف برگزاری این آزمون اندازه‌‏گیری توانایی زبانی داوطلبان برای گذراندن تحصیلات در دانشگاه‌‏های ایران به ویژه دانشگاه تربیت مدرس و نیز اندازه‌‏گیری سطح زبانی فارسی‏‌آموزان پس از طی دوره جامع آموزش فارسی در مراکز مختلف آموزشی است.

   در این آزمون قبولی یا رد مورد نظر نیست. بلکه پس از شرکت داوطلب در دو مرحله، مجموع نمره کسب شده از دو مرحله براساس شیوه نامه‌های مهارت سنجی معتبر و رایج اکتفل (ACTFL )[1]، به وی اعلام می شود. به همه شرکت‌‏کنندگان در آزمون، کارنامه مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعطا می‏شود.

 

[1] The American Council on the Teaching of Foreign Languages