دستورالعمل‌‏های آموزشی-اجرایی مدرسان مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه تربیت مدرس

این دستورالعمل با هدف ایجاد نظم و هماهنگی بیشتر در امور آموزشی مرکز و اطلاع مدرسان نسبت به شرح وظایف خود تدوین گردیده و توجه مدرسان به نکات زیر ضروری ‏است:

 

الف) مقررات جذب و گزینش مدرسان

  1. مرکز در امور آموزشی و اداری‏ از همکاری اعضاء ‏هیأت‏ علمی دانشگاه، اعضاء ‏هیأت‏ علمی خارج دانشگاه و مدرسان مجرب مراکز آموزشی بهره خواهد برد.
  2. درس‏‌های ارائه شده در مقاطع مختلف به عنوان واحدهای دانشگاهی تئوری و عملی برای اعضای ‏هیأت‏ علمی محسوب خواهد شد و امتیازات آموزشی و پرداخت ‏حق‏‌التدریس، مطابق روال‏‏‌های معمول دانشگاه صورت می‏‌گیرد.
  3. با اعضای ‏هیأت‏ علمی خارج دانشگاه و دیگر مدرسان قرارداد ‏حق‏‌التدریس منعقد می‏‌شود.
  4. قرارداد ‏حق‏‌التدریس با مدرسان براساس شیوه‏‌نامه‏‌ها و مصوبات دانشگاه منعقد می‏‌شود و تمدید قرارداد و ادامه همکاری با مدرس در دوره‏‌های آتی منوط به نتیجه ارزیابی بازدید از کلاس و رضایت شورای مدرسان و رییس مرکز از عملکرد مدرس در ترم‏‌های پیشین خواهد بود. همکاری با مدرسان منجر به استخدام رسمی آنان نخواهد شد.
  5. متقاضیان همکاری در تدریس زبان فارسی باید فرم تکمیل شده تقاضای همکاری و رزومه خود را به همراه مدارک مورد نیاز مندرج در فرم ثبت تقاضای همکاری به کارشناس یا رئیس مرکز تحویل دهند.
  6. تقاضای همکاری افراد در شورای مدرسان بررسی و افراد واجد شرایط به همکاری کوتاه مدت دعوت خواهند شد.
  7. اولویت همکاری با متقاضیانی است که در رشته‏‌های آزفا، زبان‏شناسی و ادبیات فارسی تحصیل کرده‏‌اند، دوره‏‌های تربیت مدرس زبان فارسی را گذرانده اند و سابقه تدریس زبان فارسی به خارجیان دارند.

 

ب) مقررات اداری- آموزشی

  1. مدرسان باید در هر ترم آموزشی، نسبت به تدریس و مدیریت کلاس تا‏ جلسه پایانی اهتمام ورزند.
  2. لازم است مدرسان در ابتدای هر ترم توضیح مختصری درباره منابع آموزشی، طول دوره، نحوه تدریس، شیوه ارزیابی (شامل امتحان میان‏‌ترم ‏و پایان‏‌ترم و ارزیابی کلاسی) و مقررات آموزشی مرکز مانند تعداد غیبت‏‌های مجاز، حضور به موقع سرکلاس، انجام تکلیف‏‌ها، رعایت نظم کلاس به دانشجویان ارائه نمایند.
  3. محتوای آموزشی و سیلابس درسی هر درس از سوی مرکز تعیین و در ابتدای دوره به مدرس اعلام ‏می‏‌گردد و مدرس موظف است براساس برنامه اعلام شده، آموزش را به گونه‏‌ای هدایت کند که محتوای مورد نظر در طول دوره آموزش طبق سیلابس درسی تدریس گردد.
  4. بازدید از کلاس و ارزیابی شیوه تدریس مدرس از سوی کارشناسان بازدید وزارت علوم و نیز کارشناسان انتخابی مرکز طبق برنامه، در هر ترم صورت خواهد گرفت‏.
  5. حضور به موقع سر کلاس و رعایت مدت زمان حضور در کلاس به مدت حداقل یک ساعت و نیم ضروری است.
  6. لازم است مدرسان پیش از آغاز کلاس جهت دریافت لیست حضور و غیاب و اعلام حضور در مرکز به دفتر امور اداری مراجعه و نسبت به حضور و غیاب دانشجویان جدی باشند.‏
  7. لازم است غیبت متوالی بیش از دو جلسه دانشجویان‏ به دفتر مرکز گزارش شود.
  8. زمان دقیق آزمون‏‌های میان‏‌ترم و پایان‏‌ترم طبق مصوبه شورای مدرسان دو هفته پیش از آزمون به دانشجویان اطلاع داده خواهد شد.
  9. در صورتی که مدرس به هر دلیلی نتواند در یکی از جلسه‏‌های کلاس حضور یابد، لازم است حداقل 24 ساعت قبل علت و درخواست غیبت خود را به مرکز اطلاع دهد، تا مرکز فرصت کافی برای جایگزینی مدرس داشته باشد.
  10. لازم است مدرسان در جلسه‏‌های امتحان شامل امتحان میا‌ن‏‌ترم ‏و پایان‏‌ترم شخصاً حضور داشته باشند و نتیجه آزمون را حداکثر تا دو روز پس از برگزاری آزمون به صورت کتبی به رییس مرکز اعلام کنند.
  11. در صورت عملکرد ضعیف‏ هر یک از دانشجویان در طول ترم آموزشی، لازم است مدرس گزارشی از «عملکرد دانشجویان‏ ضعیف» به ریاست مرکز ارائه دهد، تا برای تصمیم‏‌گیری درخصوص نحوه ادامه تحصیل این دانشجویان در شورای مدرسان اقدام گردد.‏ مدرس موظف است‏ بعد از هر 4 جلسه فرم مربوط به عملکرد دانشجویان ضعیف را به رییس مرکز تحویل دهد.

 

ج) امتحانات و اعلام نتایج

  1. امتحان میان ترم توسط مدرس و امتحان پایان ترم توسط کارگروه آزمون سازی طراحی و برگزار ‏می‏‌گردد. درصورتی که طبق نظر رییس مرکز، مدرس مسئول برگزاری امتحان پایان ترم شود، لازم است فایل سؤالات امتحان‏‌های میان‏‌ترم ‏ و پایان‏‌ترم حداکثر تا چهار روز پیش از امتحان برای بازنگری به ریاست مرکز ارائه و پس از تأیید نهایی سؤالات‏، برای پرینت به کارشناس مرکز ارسال شود.
  2. لازم است برگه‏‌های امتحانی و نمرات آزمون‏‌های میان‏‌ترم حداکثر دو روز پس از برگزاری آزمون به کارشناس مرکز تحویل و به دانشجویان درباره امتحان بازخورد و توصیه‏‌های آموزشی مناسب داده شود.
  3. لازم است برگه‏‌های آزمون پایان‏‌ترم‏ به همراه نمره نهایی و فرم حضور مدرس و لیست حضور و غیاب دانشجویان حداکثر چهار روز پس از اتمام دوره به کارشناس مرکز‏ تحویل داده شود.
  4. نمره نهایی در پایان هر ترم از 20 منظور گردد. این نمره در همه مقطع‏‌ها (مقدماتی 1 و 2، میانی 1 و 2 و پیشرفته 1 و 2) شامل 20 نمره کلاسی، 20 نمره امتحان میان‏‌ترم ‏و 40 نمره امتحان پایان‏‌ترم است که‏ نمره نهایی حاصل‏ تقسیم مجموع این نمرات‏ بر‏ 4 خواهد بود.